Kerítés lábazat készítés vakolás nélkül? Lehetséges !

Kétféle színes beton elemekből álló falazó rendszert kínálunk. Fedlapokkal, tízféle színben, 10 év garanciával.

Az oszlopok, mezők lábazatok, pillérek lefedése és fagyvédelme igen fontos esztétikai és műszakai kérdés.

Sajnos túl gyakran fordul elő, hogy a kerítés lábazat vízesedésének megakadályozására nem fordítanak elég figyelmet. Ennek egyenes következménye, hogy a vakolat és az arra ragasztott díszburkolat már az első héten elkezd lefagyni, komoly bosszúságot és anyagi kiadást okozva a ház tulajdonosának.

Az áruházunkban megvásárolható anyagában színezett beton kerítésfalazó rendszerek alapvető előnyöket kínálnak a hagyományos megoldásokkal szemben. A színes kerítésfalazó rendszer sima felülettel, a színes pattintott falazó rendszer a természetes sziklához hasonló felülettel készül.

Költségkímélő: Vakolás és utólagos burkolás nélkül díszít. Jelentős munkadíj, anyagköltség és kivitelezési idő takarítható meg a hagyományos vakolt vagy burkolt megoldásokhoz képest.
Gyorsan kivitelezhető: A sávalapok elkészülte után egyetlen munkamenetben készül el a komplett végleges kerítéslábazat.
Dekoratív: Szép formájuk és felületük épített rendszere kertje és háza dísze lesz. Kiválóan párosítható Mediterrán típusú kapuval és kerítéssel.
Komplett rendszerek: Műszakilag kiforrott, a környezeti hatásoknak ellenálló rendszer elemeit falazóelemek és az azokhoz kapcsolódó fedlapok teszik teljessé. Mindegyik rendszerhez 5 különböző színárnyalat választható.
Szín és felületi különbségek

A betontermék olyan termék mely természetes anyagokból készül, és így némi szín illetve szerkezeti ingadozást eredményezhet (pl: cement összetétel, különböző gyártáskori időjárási hőmérsékletek, időpontok, alapanyagok nedvesség ill. szemszerkezeti összetétel stb.). Ennek ellenére a legkörültekintőbb gyártástechnológia mellett is előfordulhat a természetes alapanyagok miatt, hogy szín illetve felületi eltérések léphetnek fel, melyek sajnos műszakilag teljesen elkerülhetetlenek. A termékek beépítésekor javasoljuk, hogy egyszerre több rakatból dolgozzon, hogy egy egységesebb, természetesebb felültetet alkothasson.

Mészkivirágzás

A beton termékeken időnként megjelenő világos fehér foltokat, szürke fátylakat nevezzük mészkivirágzásnak. Mivel egy természetes folyamatról van szó (a cementben előforduló kötetlen mészkőtartalom tör a felszínre), mely színezett termékeknél még intenzívebb lehet. Ezek a jelenségek nem befolyásolják a termékek minőségét és mechanikai tulajdonságait, így ezekért nem tud a gyártó garanciát vállalni, technológiailag elkerülhetetlen. A használat során, normál időjárási viszonyok (eső, hó és mechanikai terhelés) mellett idővel maguktól eltűnnek.
Ha felület nincs kitéve természetes időjárási viszontagságoknak (tetővel fedett területek) akkor kereskedelmi forgalomban megvásárolható mész ill. cementpép eltávolító szerrel kézi úton eltávolítható.
Figyelem: színes termékeknél a színek elváltozhatnak.

Méretkülönbségek

A betontermékeknél különböző méretkülönbségek léphetnek fel, ami a legmodernebb gyártástechnológiával is elkerülhetetlen, de mégis szabályozva vannak meghatározott szabványok szerint. Mérettűrés az MSZ EN 1338:2003 szerint hosszúság és szélesség +,- 2mm vastagság +, – 3mm. A méretkülönbségeket meghatározott vastagságú úgynevezett fektető ágyazatba történő bevibrálásával egyenlítik ki.