Kerítés egyenlő vagyonvédelem ?

Személyünket és értékeinket ma kevésbé érezzük biztonságban mint néhány éve.

A mai bűnözésére jellemző a szervezett, vandál, erőszakos, romboló betörés.

Életünk és értékeink védelmében egyre nagyobb figyelemmel fordulunk az önvédelmi eszközök felé.

Az évekkel ezelőtt hatékonynak bizonyuló biztonsági elemek és szerkezetek a bűnözés “fejlődésével” folyamatosan avulnak el. Tökéletes védelem gyakorlatilag nincsen, de megfelelő mechanikai védelemmel elérhető, hogy másik célpont felé tereljük a betörőt.

A mechanikai vagyonvédelem rendszerét az első védelmi vonal- a kerítések oldaláról vizsgáljuk.

Milyen a biztonságos kerítés?

A szilárd kerítés, bár a behatolást nem mindig akadályozza meg, de nehézséget okoz a betörőnek a bejutáskor és a zsákmánnyal való távozáskor egyaránt. Lassítja a távozást, menekülés esetén növeli a tettenérés veszélyét.

A legerősebb kerítés is csupán annyit ér, mint az általa alkotott lánc leggyengébb szeme. A hétvégi házak, ipari telephelyek, nyaralók fokozottan kiszolgáltatottak a betörés veszélyének a lakott területtől való távolság miatt.

Könnyen ellenőrizhetjük saját kerítésünk hatékonyságát, ha végig gondoljuk, milyen nehézségek árán tudnánk bejutni saját területünkre, ha beletörne a zárba a kulcs, vagy ehhez hasonló eset történne. Ha mi könnyen bejutunk, az egy idegennek is sikerülhet.

Mászás elleni mechanikai védelem

Az eredetileg Dél-Afrikában kifejlesztett Razor-Spike esztétikus kivitelű, rendkívül hatékony eszköz a bemászás elleni mechanikai védelem kialakítására. Alkalmas lakóházak, középületek, iskolák és iparterületek kiegészítő védelmére.

Előnyei:

A látványa önmagában erős elrettentő erővel bír
Állandó éles és hegyes kialakítása szinte áthatolhatatlanná teszi
Lényegesen szebb és jobban véd mint a kerítés tetején a betonba törött üvegszilánk
Horganyzott kivitelének köszönhetően tartós megoldást jelent
Igény szerinti színre festhető
Iparterületek, katonai, kormányzati létesítmények hatékony mechanikai védelme.

A NATO drótokkal olyan biztos védelem alakítható ki amely segítségével a minimális szintre korlátozódik a behatolás esélye. A körkörösen futó hegyes, éles drótok emberi áthágása lehetetlen.

A különféle kivitelű tüskésszalag, illetve drótakadály tekercs rendkívül gyorsan és egyszerűen telepíthető a már meglévő objektumra, ugyanakkor önmagában is könnyen felállítható.

A többszörös drótakadály többszörös védelmet biztosít. Az eltolással egymásra helyezett akadályokon csak költséges eszközök segítségével, nagyon hosszú idő alatt és akut sérülésveszély mellett lehet gyalogosan áthatolni. Az áttörés kerekes járművekkel is lehetetlen.

A bemutatott védelmi megoldások áruházunkból rövid szállítási határidővel megrendelhetőek és nem jelentenek vállalhatatlan költséget.