Miért kell a beton kerítés fedkő és fedlap ?

A kerítés lábazatnak, támfalaknak szélsőséges időjárási viszonyoknak kell ellenállniuk.

A víz beszivárgása a falszerkezetbe komoly károkat okozhat. A beszivárgó víz fagypont alatt megfagy, térfogata megnő. Ez az ismétlődő folyamat okozza elsősorban a vakolatok és burkolatok leválását.

A felülről beszivárgó csapadékvízet fedlapok illetve fedkövek és az azokba mart vizorr alkalmazásával tudjuk elvezetni. A kerítés fedkő a pillér lefedésére, a kerítés fedlap a lábazat illetve a falak lefedésére használt betonelem.

Ha pilléreink egyedi formájúak, esetleg túl széles a fal vagy a lábazat amit védeni szeretnénk, akkor az építés helyszínén készítjük el a fedlapot és a fedkövet, esetleg megrendelhetjük a fedköveket műkövesnél.

Áruházunkban elsősorban a leggyakrabban előforduló fal és pillér méreteknek megfelelő fedlapokat és fedköveket forgalmazunk. Ennek megfelelően 20 cm – 38 cm fal vagy lábazat szélességig alkalmazható fedlapokat és 30 cm x 30 cm és 40 cm x 40 cm méret közötti pillérek lezárására alkalmas fedköveket forgalmazunk.

A Kerítésmester Webáruház a megrendelt fedlapokat és fedköveket 7 napos átfutással, raktárról országos házhozszállítással kínálja.