Hogyan tartsd távol a hüllőket és kétéltűek a kertedből.

A békák számos faja védett ezért nem szabad irtani őket, de a békák tömeges megjelenése ellen lehet védekezni.
Olyan kertet alkotni, melyben kisgyermekeink biztonságosan tudnak játszani, ugyanakkor kellemes és vonzó környezetet biztosít a felnőttek kikapcsolódásához és barátaink szórakoztatásához, nem könnyű feladat.

Amennyiben a család anyagi lehetőségei megengedik, a kerti tó vagy egy medence építése ugyanúgy része a terveknek, mint a grillező vagy az öntöző rendszer. A kertben elhelyezett medence vagy kerti tó meghatározza a kert stílusát, hangulatát.

Lehet, hogy nem gondolunk rá, de a kerti tó vagy medence nem csak az ember közérzetére gyakorol kedvező hatást, de a kert mikroklímáját is megváltoztatja. Az állandó párolgás nem csak a növényvilágra, hanem az állatokra is hatással lesz, a madarak hamar megtalálják új itatójukat, a kétéltűek élő és szaporodó helyként használják majd.

A békák életük során a szaporodóhelyük és életterük között vándorolnak, igényes állatok, csak tiszta vízben szaporodnak. Könnyen előfordulhat,hogy a tiszta kerti tóban vagy medencében ideális körülményeket találnak a szaporodáshoz, és olyan nagy számban jelennek meg, ami ellen a legtöbb ember védekezni kényszerül. Néhány béka nem gond, de a békakórus együttes kuruttyolása nem csak saját, de szomszédaink pihenését is megzavarhatja. Kellemetlen, ha a kertben már nem lehet lépni a kétéltűektől, vagy a terasz ajtót nem lehet nyitva hagyni a békák miatt.

A békák számos faja védett ezért irtani nem szabad, de a békák tömeges megjelenése ellen lehet védekezni. Az autópályákon, közutakon a kétéltűek és hüllők tömeges pusztulásának megakadályozása és a balesetek elkerülése érdekében eredményesen alkalmazzák a békarácsot. A békarács kb. 65cm magas, sűrű és erős műanyag háló melyen az állat nem tud átugrani, ezáltal nem jut be a védett területre. Önálló kerítésként felállítva vagy meglévő kerítésre rögzítve ezáltal megakadályozható a békák bejutása a kertbe.

A békarács, vagy békaterelő 8mm x 6mm szemméretű erős, műanyag háló amely többféle kiszerelésben díjtalan házhozszállítással vásárolható meg.

Békarács árak