WEBÁRUHÁZ

t: [88] 428-702

  

Kerítés választás szempontjai Nyomtatás E-mail

Milyen a jó kerítés? Melyik típus felel meg legjobban pénztárcánknak és személyes igényeinknek? Gyakran merülnek fel ezek a kérdések építkezés vagy felújítás során. Új otthonunk tervezésekor - hacsak nincs a területre vonatkozó megkerülhetetlen előírás - nem mindig a kerítés kialakítása az első számú szempont.

A ház kivitelezésének előrehaladásával, a homlokzat elkészültével azonban időszerűvé válik az ideiglenes mobil kerítés vagy drótfonatos kerítés elbontása. Ilyenkor kezd el foglalkoztatni bennünket, hogy új házunk karakterét kiemelő kerítésmegoldást találjunk.

Népszerű magazinokban, már megépült lakóparkokban, az interneten vagy akár közvetlen környezetünkben is találhatunk az ízlésünknek megfelelő megoldásokat. Általában a házunk fekvése, stílusa, színe, környezete határozza meg a kerítés anyagát és stílusát. Gyakran tapasztaljuk, hogy a kerítéslábazat levakolva elkészül, a fedkövek a helyükre kerülnek, s csupán ezt követően fordulnak hozzánk a kerítésmezők kiválasztása miatt.

Fontos tudni, hogy a kerítésmezők méreténél léteznek optimális méretek, melyek anyagfelhasználás szempontjából kedvezőbbek és ezáltal olcsóbban megvalósíthatóak. Ennek megfelelően, ha a helyszíni adottságok megengedik, praktikusabb a kőműves munkának igazodnia az optimális mezőmérethez. Minél magasabb színvonalú kerítést választunk, annál inkább célszerű figyelembe venni, hogy a gyártás során keletkező kevesebb hulladék az elszámolás során alacsonyabb számla összegben jelentkezik majd.

A kerítésmezők tartósságát és szépségét a rongálástól eltekintve legfőképp az uv sugárzás és a korrózió befolyásolja hátrányosan. Ha kerítésünk déli fekvésű és a nap akadálytalanul süti egész nyáron, akkor a leggondosabban felületkezelt fakerítést sem javasoljuk. Az acélból készült kovácsoltvas jellegű kerítések esetén a gondos felületkezelés, tűzihorganyzás segít elkerülni a korán bekövetkező korróziót. A korrózió és uv sugárzás szempontjából az alumínium és beton alapanyagú kerítések illetve a horganyzott vagy porfestett felületkezeléssel ellátott termékek a leginkább problémamentesek.

Bármilyen kerítést is vásároljunk, célszerű a fenti szempontokat mérlegelni, hogy az ízlésünknek legmegfelelőbb, de hosszú távon a legalacsonyabb költséget eredményező megoldást válasszuk.

 
Következő >
Joomla SEF URLs by Artio